forum dla uczniow pho-bos zaoczny 2008-2010
Zapoda ktoś temat i deadline? Bo ostatnio jak była chemia to zdołałem podnieść głowę, wyłączyć budzik, powiedzieć "przepraszam panie Łupiński" i dalej nie pamiętam
hehe taka kartka jest... generalnie referat na temat tonowania.... 13/14 zobaczysz co i jak... chyba ze zdołasz zacząć pisać wczesniej to CI tą kartke tutaj przepisze : )
Ten referat to na zjazd 4 stycznia?
Ktoś wie jak to dokładnie jest z tym zaliczeniem z PF? Słyszałam o jakimś pisemnym, dzien przed zaliczeniem? :O Prawdaż to?
Same wątpliwości...
EDIT. Ach... już o referacie wyczytałam
Ostatnio edytowany przez Pasavera (2008-12-26 04:16:15)
P. Wojciech z tego co zrozumiałam mówił że przyjdziemy do niego w sobotę 17 stycznia chyba o 8:00, napiszemy test, on go sprawdzi do niedzieli i Ci którzy nie zaliczą w sobotę będą mogli jeszcze raz bez zgłaszania do rady i bez zapłaty poprawić ten egzamin .
Świetnie, ale czy mógłby ktoś zapodać tu dokładny temat referatu o retuszu chemicznym?
TONOWANIE ODBITEK CZ-B
- tezy do referatu
1. Co to jest tonowanie?
2. Do czego służyło kiedyś a jak traktujemy tonowanie obecnie?
3. Co to jest tonowanie:
- bezpośrednie
- pośrednie.
4. Wywoływanie chromogenne czyli tonowanie z zastosowaniem komponentów barwników.
UWAGA
Każdy typ, rodzaj, sposób tonowania musi być dodatkowo opisany równaniami reakcji chemicznych (wywoływanie chromogenne - wystarczy opisać szczegółowo mechanizmy procesów.)
LITERATURA
1. Mikołaj Iliński - Materiały fotograficzne cz-b
2. Jan Rajmund Paśko - Z chemią przez fotografię cz-b
3. Jan Rajmund Paśko - Chemia procesów fotograficznych
4. Tadeusz Cyprian - Fotografia cz-b.
Ostatnio edytowany przez Canella (2008-12-27 02:38:59)
Dzięki Cynamon, wiedziałem, że na Ciebie można liczyć
no to mamy podobny problem, może go rozwiązać ktoś kto mam piepszone wademekumfotografii
Ostatnio edytowany przez flaw2 (2009-01-02 07:35:39)
No i dobrze Bo do Ciebie sie akurat nie przyczepil